Trenerji

Naši trenerji in vaditelji imajo dolgoletne izkušnje s pedagoškega področja in so visoko strokovno usposobljeni za delo z otroki.

Janez Škerlak, mojster karateja 6. dan

Janez Škerlak je bil rojen 07. 11. 1949. Že kot mladeniča so ga zmeraj fascinirale borilne veščine, tako se je leta 1968 odločil za vajo jiu-jitsuja. Po dveh letih vaje ga je pot vodila v tujino, v Nemčijo, kjer je nadaljeval z aikidom do leta 1973.  Po želji spoznati še druge borilne veščine, se je leto pozneje vpisal v šolo karateja pri Sportschule Wolff v Ludwigsburgu, pod vodstvom trenerja Sibe Kuhlmajerja.

Po osmih letih napornega treninga je dosegel svojo željo, postal je mojster karateja 1. dan in od leta 1983 prevzel funkcijo trenerja in tekmovalca, kjer je napredoval do večletnega člana reprezentance Nemčije.

Pot se je nadaljevala in še več znanja in izkušenj je  pridobil pri znanih svetovnih mojstrih: H. Nishiyama, T. Kase, M. Nakayama, T. Sakumoto, J. Jorga, A. Pfluger, T. Hayashi in mnogih drugih.

Leta 1986 je po večmesečnem bivanju na Kitajskem spoznal tudi ˝Kobudo˝; Tonfo, Sai, Bo in Katano.

Deloval je tudi kot sodnik v kumitah in katah do mednarodnega nivoja.

Od leta 2000 je prevzel funkcijo trenerja v Sportschule West v Stuttgartu, 2001 A-licenco trenerja, leta 2003 je pridobil A licenco za pasove Kyu in DAN, prav tako je istega leta začel voditi mednarodne seminarje po celem svetu, leto pozneje pa postal trener na univerzi v Stuttgartu.

Leta 2008 je bil soorganizator in trener Dojogemeinschaft Stuttgart – društvo 12 klubov v Stuttgartu in okolici. Dve leti pozneje pa je položil izpit za 6. DAN – ROKU

Čas je potekal in leta 2013 se je vrnil v domači kraj z namenom svoje znanje in izkušnje prenesti na mlajše generacije. Njegova želja je,  da z dobro voljo in trdim delom dosežejo še več kot je sam.

Vlado Bošnjak, mojster karateja 7. dan

Naši člani imajo ta privilegij, da jih kumite oz. borbe trenira trener, ki je v svoji trenerski karieri dosegel veliko uspehov najprej s Hrvaško, nato pa s Slovensko državno reprezentanco.

Vlado Bošnjak je bil rojen v Čakovcu (Hrvaška), 2. 12. 1958. Karate je začel trenirati leta 1975 pri dr. Mlinarič Marijanu (danes že pokojnem) in sicer budokai stil, ki ga je leta 1978 opustil in prešel v shotokan stil.

Izpit za mojstrski naziv 1. dan je opravil 13. 2. 1981 v Varaždinu (Hrvaška). Za prvi naziv na področju karate sojenja je izpit opravil leta 1984, izpit za trenerja karatea pa je opravil
28. 10. 1985. na Kineziološki fakulteti v Zagrebu (Hrvaška). V tekmovalnem delu je bil večkratni prvak v borbah na prvenstvih SZ Hrvaške in to v težki kategoriji posamično ter z ekipo karate kluba Globus iz Čakovca.

Od leta 2009 je mojster karateja 7. dan, ima veljavno licenco za sojenje, kot tudi veljavno A licenco za polaganje pasov vse do stopnje mojster karateja 5. dan.

Vlado Bošnjak je odgovoren predvsem za športni del treninga.